Tips & Adviezen

Wat is een elektrische kinderauto?

Een elektrische kinderauto is een echte auto, maar dan voor kinderen. Door op het gaspedaal te drukken gaat de auto vooruit, gaat de voet van het gaspedaal dan remt de auto automatisch. Uiteraard moet er ook nog gestuurd worden en kan de auto in zijn vooruit of achteruit gezet worden.
Is uw kind nog niet groot genoeg om met de voet bij het gaspedaal te komen? Dan is het mogelijk om de auto op afstand te besturen met behulp van de afstandsbediening.

In kinderauto land worden er veel termen gebruikt zoals bijvoorbeeld slow start, digitaal, analoog, etc. Hieronder geven wij u duidelijke uitleg wat deze termen precies betekenen.

 

Alle kinderauto’s in ons assortiment worden geleverd met een afstandsbediening. Via de afstandsbediening kunt u de kinderauto op afstand besturen. Als ouder kunt u de auto naar links, naar rechts, vooruit en achteruit laten rijden. De muziek en verlichting is niet via de afstandsbediening te regelen.

Er zijn tegenwoordig 2 soorten afstandsbedieningen in de markt. Namelijk de 27 Mhz. Analoog, of de 2.4 Ghz. Digitale afstandsbediening.

Wat is het verschil tussen een analoge en een digitale afstandsbediening/kinderauto?

Analoog 27 Mhz.:

 • De snelheid is niet op de afstandsbediening in te stellen.
 • 2 snelheden, 3 of 6 km per uur. (low en high speed)
 • De afstandsbediening reageert ook op andere analoge kinderauto’s.
 • Maximale afstand tussen de auto en de afstandsbediening ca. 5 meter.
 • In de kinderauto zit een schakelaar om over te schakelen van gaspedaal naar afstandsbediening.
 • De kinderauto heeft direct de snelheid die is ingesteld in de auto. Vaak wordt er dan gedacht dat de auto hierdoor schokkend weg rijdt, maar dit is per kinderauto verschillend.

Digitaal 2.4 Ghz.:

 • De snelheid is op de afstandsbediening in te stellen op 2, 4 of 6 km per uur.
 • De afstandsbediening wordt gekoppeld aan uw kinderauto.
 • De afstandsbediening reageert alleen op uw kinderauto.
 • Maximale afstand tussen de auto en de afstandsbediening ca. 20 meter.
 • De kinderauto’s met een digitale afstandsbediening hebben allemaal een langzame start.
 • Een noodknop op de afstandsbediening, zodat u de auto kunt laten stoppen op afstand.

De kinderauto’s met de zogenoemde slow of soft start (langzame start) rijden langzaam weg. U kunt dit vergelijken met onze eigen auto, rustig optrekken als u bij het stoplicht staat te wachten. Voor de hele jonge kinderen is dit het meest veilig (tussen 1 en 2 jaar).

Een kinderauto zonder slow start rijdt schrokkend weg? Nee, dat niet. De kinderauto heeft direct de snelheid die is ingesteld in de auto. Bijvoorbeeld, uw zoon of dochter is nog niet aan de kinderauto gewend en de auto staat per ongeluk op de hoge snelheid van 6 km per uur. Dan is de kans groot dat uw kind hiervan schrikt, of het tegenovergestelde en ze beginnen juist te lachen.

De kinderauto’s met een echte laklaag, metallic gespoten zien er vaak mooier uit omdat ze echt glimmen. Het nadeel is echter wel dat ze erg snel beschadigen. Uiteraard net als bij onze eigen auto zijn kleine beschadigingen bij te werken met de juiste lakstift. Kinderauto’s van normaal kunststof zijn veelal iets doffer van kleur.

Let wel op dat voor alle kinderauto’s geldt dat er door het productieproces enige vegen/deukjes zichtbaar kunnen zijn op het kunststof. Dit zijn de aanhechtingspunten van de kunststof mallen en deze zijn vooral zichtbaar op de donkere kleuren.

De 6 volts kinderauto’s hebben wij niet meer in ons assortiment. De kinderauto’s met een 12 volts accu hebben op ieder achterwiel een motor. Hierdoor zijn ze krachtiger en ook geschikt om te rijden over bijvoorbeeld gras of een bospad.

Bijna alle kinderauto’s in ons assortiment hebben rubberen (EVA) banden. Er zijn nog een aantal kinderauto’s uitgevoerd met het rubberen rijvlak. Is dit erg? Nee hoor, de auto rijdt op dit rubberen gedeelte van de band. U hoort dus niet zoals vroeger het geknars van het plastic op de straat.