De accu van de kinder accu auto gaat hierdoor langer mee…

BLOG IMG Kinderauto ACCU 1

Bij een elektrische kinderauto zit(ten) altijd één of meerder accu(‘s) bijgeleverd. Het zijn vrij sterke accu’s, de kinder accu auto’s zijn krachtig genoeg om te rijden over bijvoorbeeld gras of een bospad. Wanneer deze accu goed wordt bijgehouden, kan deze een paar jaar goed werken. Er zijn dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat de accu langer mee gaat. Je moet het maar weten.. 😉

 

Garantie accu kinder accu auto

Op de accu en de oplader van de kinder accu auto zit geen garantie. Dit komt omdat de verantwoordelijk voor het onderhouden van de onderdelen bij jouw ligt. Het is moeilijk in te schatten hoe er met de auto omgegaan is. Want het gebruik en het onderhoud van de auto, heeft effect op hoelang de accu mee gaat. Met een paar simpele tips, gaat de accu een stuk langer mee! 

 

Accu oplader 

Kijk of de adapter verbonden is op de kinder accu auto, anders werkt deze niet. Tijdens het monteren is het belangrijk om de accu aan te sluiten op de juiste stekker. Voor de juiste montage, gebruik de gebruiksaanwijzing. Wanneer de accu wordt aangesloten op de verkeerde stekker, kan dit betekenen dat de kinder accu auto  beschadigd wordt.

 

Oplaadtijd kinder accu auto

Laad de kinder accu auto de eerste keer 10 uur lang op, zorg ervoor dat de accu nooit langer dan 12 uur aan de oplader zit. Probeer daarna de accu tussen 5 uur en 8 uur op te laden, anders kan de accu beschadigd raken. Na ieder gebruik dient de auto opgeladen te worden. Laad dus altijd de auto op voordat je de kinder accu auto wegzet. 

 

Lang tijdige inactiviteit kinder accu auto

Wanneer de accu leeg raakt, kan de accu kapot gaan. Dus bij een lange periode van het niet gebruiken van de auto, haal de accu en mogelijk aanwezige batterijen eruit. Laad daarnaast minimaal een keer per maand de accu op, hierdoor raakt de accu niet volledig leeg. Maak de accu van het voertuig schoon met een vochtige doek. 

 

Testen voltage 

Bij het vermoeden dat de accu defect is, test dan de voltage. Steek de lader in het stop contact, steek de pen van de multimeter in het midden van de oplaadplug. Houd de tweede pen van de multimeter aan de buitenkant van de oplaadplug. Een 12V adapter moet 18V-19V aangeven. Een 6V adapter moet 10V-12V aangeven. Ook kan je de voltage meten bij een fietsenwinkel, autogarage of een elektra/hobbywinkel. Hier kunnen ze nakijken of de accu nog voldoende voltage afgeeft. Let op: noteer de voltage waarde, zodat wij kunnen inventariseren wat er moet gebeuren.

 

KinderAccuAuto.nl

Bij een kapotte accu oplader of accu, kun je natuurlijk een nieuwe bij ons bestellen via accu’s en onderdelen. Als je een vraag hebt over de accu of andere onderdelen, neem dan gerust contact met ons op. 

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.