Tips & Adviezen

Wat is een Kinder Accu Auto ?

Een kinder accu auto is een echte auto maar dan voor kinderen, door op het gaspedaal te drukken gaat de auto voorruit, gaat de voet van het gaspedaal dan remt de kinderauto automatisch. Uiteraard moet er ook nog gestuurd worden en kan de auto in zijn voorruit of achteruit gezet worden. Is uw kind nog niet groot genoeg om met de voet bij het gaspedaal te komen dan is het mogelijk om de auto op afstand te besturen met behulp van de afstandsbediening.


In kinderauto land worden er veel termen gebruikt zoals bijvoorbeeld slow start, digitaal, analoog etc., hieronder geven wij u duidelijke uitleg wat de termen precies betekenen.

 

Afstandsbediening

Alle kinderauto’s in ons assortiment worden geleverd met een afstandsbediening. Via de afstandsbediening kunt u de kinderauto op afstand besturen. Als ouder kunt u de auto naar links, naar rechts, vooruit en achteruit laten rijden.  De muziek en de verlichting is niet via de afstandsbediening te regelen.  Er zijn tegenwoordig 2 soorten afstandsbedieningen in de markt namelijk de 27 Mhz. Analoog of de 2.4 Ghz. Digitale afstandsbediening.


Wat is het verschil tussen een analoge en een digitale afstandsbediening / kinderauto ?


 Analoog 27 Mhz.:

 • De snelheid is niet op de afstandsbediening in te stellen.
 • 2 snelheden, 3 of 6 km per uur (low en highspeed).
 • De afstandsbediening reageert ook op andere analoge kinderauto’s.
 • Maximale afstand tussen de auto en de afstandsbediening ca. 5 meter.
 • In de kinderauto zit een schakelaar om over te schakelen van gaspedaal naar afstandsbediening.
 • De kinderauto heeft direct de snelheid die is ingesteld in de auto, vaak wordt er dan gedacht dat de auto dan schokkend weg rijdt maar dit is weer per kinderauto verschillend.  

Digitaal 2.4 Ghz.

 • De snelheid is op de afstandsbediening in te stellen in 2,4 of 6 km per uur.
 • De afstandsbediening wordt gekoppeld aan uw kinderauto.
 • De afstandsbediening reageert alleen op uw kinderauto.
 • Maximale afstand tussen de auto en de afstandsbediening ca. 20 meter.
 • De kinderauto’s met een digitale afstandsbediening hebben allemaal een langzame start.
 • Een noodknop op de afstandsbediening, zodat u de auto kunt laten stoppen op afstand.


Slow / Soft start

De kinderauto’s met de zogenoemde slow of soft start (langzame start) rijden langzaam weg.

U kunt dit vergelijken met onze eigen auto, rustig optrekken als u bij het stoplicht staat te wachten.

Voor de hele jonge kinderen is dit wel het meest veilig (tussen 1 en 2 jaar).

 

Kinderauto’s zonder slow / Soft start

Een kinderauto zonder slow start rijdt schrokkend weg ? Nee dat niet, de kinderauto heeft direct de snelheid die is ingesteld in de auto. Bijvoorbeeld uw zoon of dochter is nog niet aan de kinderauto gewend en de auto staat per ongeluk op de hoge snelheid de 6 km per uur. Dan is de kans groot dat uw kind hiervan schrikt of het tegenovergestelde en ze beginnen juist te lachen. 

 

Metallic, gespoten lak of normaal kunststof ?

De kinderauto’s met een echte laklaag, metallic gespoten zien er vaak mooier uit omdat ze echt glimmen, het nadeel is wel dat ze erg snel beschadigen. Uiteraard net als bij onze eigen auto zijn kleine beschadigingen bij te werken met de juiste lakstift. Kinderauto’s van normaal kunststof zijn veelal iets doffer in kleur.  

 

Let wel op dat voor alle elektrische kinderauto’s geldt dat er door het productieproces enige vegen / deukjes zichtbaar kunnen zijn op het kunststof. Dit zijn de aanhechtingspunten van de kunststof mallen en vooral zichtbaar op de donkere kleuren.

 

6 volt of 12 volt accu

De 6 volts kinderauto’s hebben wij niet meer in ons assortiment, de kinderauto’s met een 12 volts accu hebben op ieder achterwiel een motor hierdoor zijn ze krachtiger en ook geschikt om te rijden over bijvoorbeeld gras of een bospad.


Rubberen banden of kunststof banden met een rubberen rijvlak?

Bijna alle kinderauto’s in ons assortiment hebben rubberen (EVA) banden, er zijn nog een aantal kinderauto’s uitgevoerd met het rubberen rijvlak. Is dit erg nee hoor, de auto rijdt op dit rubberen gedeelte van de band. U hoort dus niet zoals vroeger het geknars van het plastic op de straat.